Geplaatst op 21 november 2017 door Event Creators

Theaterzaken & Event Creators

Theaterzaken; luchtig, relativerend, humoristisch met schérp oog op de inhoud.

De dames Magda Nij Bijvank en Evelien Harberink wonen in Enschede, maar doen al geruime tijd Theaterzaken in het hele land. Op hun eigen charmante wijze zorgen zij voor dynamiek, lucht en energie in heel uiteenlopende programma’s en bijeenkomsten. Middels interactie, humor en theatrale bespiegelingen zorgen zij als geen ander voor verbinding. 

Wat is een evenement die je tot nu toe het meest is bijgebleven?
Lastig om één event uit te lichten, omdat ze allemaal anders zijn. We kunnen er altijd veel voldoening uit halen als door onze bijdrage de gesprekken gevoerd worden die er gevoerd moéten worden. Als we hot-issues hebben kunnen relativeren met de nodige humor of het vuurtje juist kunnen opstoken. Dit hebben we bijvoorbeeld gedaan tijdens de ‘Livio Roadshowtour’ die de bestuurder van Livio maakte, om met het personeel van alle zorglocaties in gesprek te gaan. Ook de avondvullende improvisatievoorstelling voor een zaal vol mantelzorgers onlangs in Hengelo, zullen we niet snel vergeten. Omdat we de juiste snaar wisten te raken en we deze mensen hun verdiende avond ontspanning konden geven, met lach en traan. Maar ook opdrachten voor bijvoorbeeld de KLM, Rabobank NL en Urenco blijven ons bij. Daar konden we een combinatie maken met vooraf gemaakte filmpjes op de werkvloer en het ‘live’ bijstaan van de bijeenkomsten. Altijd met humor en scherp oog voor de inhoud, streven we samen met de opdrachtgever naar een onvergetelijke bijeenkomst.

Wat zijn de leukste evenementen die jullie de afgelopen jaren met ons hebben mogen doen?
Dan denken we toch aan die keer dat we voor Baks in Borculo een improvisatieshow gaven voor het personeel. Een loods vol loonwerkers op een zaterdagochtend om 10 uur. Het was de aftrap van een dag vol met activiteiten. We speelden op een podium omringd door glimmende tractoren en landbouwmachines, het zag er super uit (dat kan je aan Event Creators wel overlaten). Als je dan een goeie klik krijgt met het publiek, dan zijn we blij, dat zijn leuke momenten. We zien ze nog wel eens rijden, die jongens van Baks. Maar ook het presenteren en meedenken van de coöperatiebijeenkomst van de Rabobank Enschede Haaksbergen ‘De Bank Draait Door’ was een leuke samenwerking met Event Creators en Theaterzaken waarin we elkaar hebben kunnen versterken.

Wat is het belang van goed dagvoorzitterschap bij een evenement?
Als je een feestelijke personeelsdag, een serieus symposium of een studiedag organiseert wil je graag dat de deelnemers aan het eind van het programma geïnspireerd zijn geraakt, misschien hun horizon hebben verbreed, in ieder geval plezier hebben gehad en op z’n minst met elkaar in contact zijn geweest.

Wij weten als theatrale side-kick, als energieke dagvoorzitters of met hilarische sketches de verbinding te leggen tussen theorie en praktijk, tussen sprekers en toehoorders en toehoorders onderling. Met die verbinding geven wij deze events vaak een prettige kop en staart.


Welke voorbereidingen komen er kijken bij de inzet van Theaterzaken op een event?
We hebben altijd een uitgebreid voorgesprek met de klant, zodat we een ‘gevoel’ bij het bedrijf en het programma krijgen. Zodat we onze opdracht op maat kunnen maken en de ins en outs van wat er speelt in onze voorbereiding mee kunnen nemen. We denken in het voortraject ook graag mee over de opzet van een programma. Dat er een juiste balans is tussen serieuze, inhoudelijk onderdelen enerzijds en de luchtige en energieke momenten anderzijds.

Waarom is Event Creators en Theaterzaken een ultieme match?
We passen goed bij elkaar omdat we allemaal het zelfde doel hebben; het moet in positieve zin een onvergetelijke bijeenkomst worden! Event Creators is er heel goed in om op heel uiteenlopende locaties een topsfeer te creëren, met goeie aankleding en heerlijk eten. Wij zijn er goed in om qua verhaal goed aan te sluiten bij de klant, dat samen maakt dat vorm en inhoud elkaar optimaal kunnen versterken!

Wanneer is voor jullie een opdracht een succes?
Als we zowel in de voorbereiding als in de uitvoering samen zijn opgegaan met onze klant. Als we het gevoel hebben dat wij het verschil hebben kunnen maken, zowel op de afgesproken als ook op de spontane momenten en natuurlijk als er heerlijk gelachen is.