Geplaatst op 05 oktober 2017 door Event Creators

In the spotlight: Rosalie, Event Organiser

Ons team bestaat uit specialisten: strategen, creatievelingen, culinaire entertainers, adviseurs en uitvoerders. Om u een beter beeld te geven van onze organisatie en collega's, laten we u regelmatig kennis maken met een van onze toppers. Deze week staat onze Rosalie in de spotlight!

Rosalie in 1 zin:
Als ik aanwezig ben, dan kan je daar niet om heen. Ik ben gek op gezelligheid, veel lachen en vol enthousiasme kom ik de dagen door. Ik hou van Twentse nuchterheid, doorzetten en aanpakken! Eigenlijk niet in één zin te omschrijven.

Wat is je functie en hoe lang werk je al bij Event Creators?
Afgelopen maart (2017) ben ik begonnen bij Event Creators, als Event Organiser.

Het moet heerlijk zijn om dagelijks feestjes te bouwen, hoe ervaar jij dat?
Dat is inderdaad heel gaaf! En het mooie is, geen enkel feest is hetzelfde. We werken met een heel team aan een event en het leukste is natuurlijk dat wij als Event Organisers aan het eind van het proces staan en het feest ook echt neer mogen zetten én mee mogen maken!

Zijn er ook minder leuke kanten aan je werk?
Het is natuurlijk niet elke dag feest. Omdat je met veel verschillende partijen samen werkt, moet je ook met veel wensen rekening houden, hierdoor moet je soms je eigen voorkeur opzij zetten. Dit is soms moeilijk, maar uiteindelijk is het natuurlijk niet je eigen evenement.

Daarnaast is het natuurlijk lastig als een compleet voorbereid event, uiteindelijk anders verloopt dan verwacht. Goede voorbereiding is het halve werk. Soms zorgen zaken die je zelf niet in de hand hebt, dat een dag net wat anders verloopt dan je had gedacht. Als een organisatie last-minute nog iets wil aanpassen, moeten wij daarin snel kunnen schakelen. Daarnaast zijn we soms ook afhankelijk van dingen die we zelf niet kunnen beïnvloeden zoals bijvoorbeeld de weersverwachting. Ik zie dit eigenlijk wel als een leuke uitdaging, om samen met een organisatie snel te schakelen en oplossingsgericht te denken. Het doel is dat we aan het einde van een event, met het hele team met trots kunnen zijn op wat we hebben neer gezet. Dan gaat een biertje er daarna ook wel in!

Er zijn ook vast wel eens zaken geweest die je over het hoofd hebt gezien. Hoe heb je dit opgelost?
Omdat ik gek ben op een uitgebreide voorbereiding, probeer ik de meeste zaken vooraf al op te lossen. Het vervelende is dat als je dan wel iets bent vergeten je snel moet schakelen. Vaak ben je dan al bezig met het event of zelfs al op de locatie. Gelukkig zijn we meestal met een heel team, zodat we samen snel een oplossing kunnen verzinnen. Dit kan zijn dat je nog snel wat extra flessen champagne moet halen bij de plaatselijke slijterij of een set extra tafels gereed moet maken. Hierbij is het natuurlijk de uitdaging dat de klant hier niks van merkt.

Wat maakt een event in jouw ogen een top event?
Omdat wij aan het eind van een heel proces zitten is er vaak al veel bepaald voor een evenement. Toch is het de uitdaging om de verwachtingen van klanten te overtreffen, door ze te verrassen met de best mogelijke evenementen. Daarbij moet de klant tijdens het evenement ook kunnen genieten. Op het moment dat we vooraf dus al het vertrouwen hebben gekregen van de opdrachtgever, gaan we denk ik een top event tegemoet.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Ik drink graag samen met mijn vrienden een drankje en zoek graag de gezelligheid op in de kroeg. Daarnaast ben ik gek op lekker eten, dus ben ik altijd op zoek naar nieuwe leuke hotspots om heerlijk te eten.
Maar eigenlijk vind ik het nog veel leuker om zelf lekker de keuken in te duiken om voor vrienden en familie te koken en te bakken!


Speed-date met Rosalie

Stad of platteland? Stad
Zaterdag of zondag? Zondag
Theater of bioscoop? Theater
Bier of wijn? Bier
Pizza of sushi? Pizza
Film of serie? Serie