Geplaatst op 27 juni 2017 door Event Creators

Event Creators Academy - Bernd

Bij Event Creators vinden we leren en doorgroeien erg belangrijk. Niet alleen voor ons vaste personeel, maar ook voor onze oproepkrachten en stagiaires. Young professionals krijgen bij ons de mogelijkheid om te ontdekken waar voorkeuren naar uit gaan en krijgen ruimte om zich daarin te ontwikkelen. Kennis delen en elkaar naar een hoger niveau tillen. Elke dag van elkaar leren om het morgen nog beter te kunnen doen. Bernd vertelt je graag over zijn tijd bij Event Creators.

Ik ben Bernd Jurgens, woonachtig in Oldenzaal. Na het afronden van de middelbare hotelschool, ben ik gestart met de opleiding hotel- en eventmanagement op de hogeschool Tio in Hengelo. Ik zit inmiddels in het tweede jaar.

Waarom Event Creators?
Event Creators heb ik leren kennen gedurende een stage tijdens mijn vorige studie bij het Wilminktheater in Enschede. Event Creators organiseerde een zakelijk event wat deels plaats vond in het Wilminktheater en dit was een event van dusdanige grootte dat ik onder de indruk was. Toen ik voor mijn huidige opleiding op zoek moest naar een stageplek, hoefde ik niet lang na te denken. Event Creators kwam gelijk naar voren als mijn favoriet. Wat mij vooral aanspreekt bij Event Creators is het op grote schaal organiseren van zakelijke evenementen op een externe locatie. Dit was ook een van de redenen om hier stage te gaan lopen. Ik heb mijn CV en motivatie opgestuurd en ben uitgenodigd voor een gesprek. Van beide kanten klikte het meteen en een paar weken later kon ik al mijn werkplek bekijken en wat nieuwe collega’s ontmoeten. 

Hoe ziet een werkdag er voor je uit? 
De werkzaamheden die ik doe verschillen met de dag. Draaiboeken maken, leveranciers bellen, bij klanten of leveranciers op bezoek. Je bent constant bezig met het vertalen van de wens van de klant naar een praktisch uit te voeren event. Geen event is hetzelfde, dat maak het zo leuk en uitdagend. Het houd je scherp en zorgt ervoor dat je elke dag bezig bent met het verbeteren van jezelf. De vrijheid en verantwoordelijkheid die ik vanaf het begin bij Event Creators heb gekregen zorgden ervoor dat ik al snel bij de grotere evenementen betrokken raakte. 

Zou je Event Creators aanraden?
Event Creators is een jong en fris bedrijf waar je jezelf goed kan ontwikkelen. Leuke collega’s die het beste in je naar boven halen en je krijgt veel verantwoordelijkheid, maar die moet je ook nemen. Event Creators zou ik zeker aanraden aan andere studenten. Als je in bent voor een uitdaging en zeer leergierig bent is dit het bedrijf voor jou.