Geplaatst op 16 maart 2017 door Brahma Ramsodit

Artica én Event Creators

‘Creativiteit hebben we, de rest maken we.’

Bij Artica roepen we altijd ‘Creativiteit hebben we, de rest maken we.’ Alles begint altijd met een goed idee. De vertaling ervan naar middelen – of dat nou een folder, social media strategie of beursstand is – is het logische vervolg daarvan. In al die stappen trekken we samen op met verschillende expertises. Juist die kruisbestuiving zorgt voor een sterk resultaat. Zo zetten we mooi werk neer voor Zuivelhoeve, Grolsch, ForFarmers, WEBO en HEKS’NKAAS®.

Ons kent ons
Voor de heropening van Bellevue – het hoofdgebouw van netwerkbedrijf Alliander – haakten wij in met Event Creators. Geen onbekende zet voor ons. Vorig jaar voor de heropening van Alliander Duiven trokken we ook al zij-aan-zij op. Waar wij creatief en conceptueel de boel inhoudelijk dichttimmerden, timmerde Event Creators aan de gehele weg van de uitvoering.
Alliander is eveneens een goede bekende van ons. Zo waren er bijvoorbeeld de edities van de Energy Experience in 2013 en 2014 tijdens de European Utility Week. Maar ook voor andere cases omtrent energietransitie en duurzaamheid werkten we nauw met stuurgroepen binnen Alliander samen. Dankzij de knowhow – van smart energy én van Alliander – zijn we in staat vanuit de inhoud iets creatiefs neer te zetten.

Dé dag
Bij Bellevue ging het dit keer om een geheel openingstraject inclusief meerdere touchpoints met als hoogtepunt de officiële heropening op donderdag 9 maart. In een aanloop van een half jaar vertaalden we de wensen van Alliander naar het concept 'Samen Omschakelen'. De openingsdag kende een gevarieerd podiumprogramma met o.a. Thomas Rau en Annemarie Jorritsma en verschillende muzikale acts. Climax was de tissue-act waarbij danseressen écht aan het dak van Bellevue hingen. Zij beeldden de veranderende relatie van gas en elektra uit. Hoe ze vroeger samen optrokken en elkaar nu steeds meer gedag zeggen.

…en door!
De eerste reacties zijn inmiddels binnen en die zijn al met al heel positief. Binnenkort gaan we met een scherpe blik de evaluatie in. Aan mijn matties van Event Creators bedankt!

Brahma T. Ramsodit
conceptdenker/copywriter bij Artica.