Koninklijke opening Performance Factory

Hare Majesteit Koningin Máxima opent 21 juni 2018 Gebouw Zuid van de Performance Factory in Enschede. In samenwerking met woningcorporatie Domijn en andere partijen binnen de performance factory, organiseert Event Creators de officiële opening.

De Performance Factory is dé nieuwe hotspot van Oost-Nederland. Op het fabrieksterrein waar vroeger weefgetouwen stonden en later de Polaroid films werden gemaakt, vind je nu een talentenfabriek met hippe foodhal, kunst, cultuur, ambacht, ondernemerschap én je kunt er naar hartenlust sporten. Het karakteristieke complex van vijf hectare met vier fabrieksgebouwen is in bezit van woningcorporatie Domijn. Samen met buurtbewoners, partners, ondernemers en gemeente Enschede heeft zij de fabriek nieuw leven ingeblazen. 

Koninklijke opening Gebouw Zuid
Gebouw Zuid is het oudste fabrieksgebouw met een kenmerkend zaagtand dak, ooit onderdeel van de Ter Kuile textielfabriek en gebouwd in 1908. Het afgelopen jaar is Gebouw Zuid volledig verbouwd en omgetoverd tot een bruisende plek waar meer dan vijfentwintig partijen de krachten bundelen.

De officiële opening op 21 juni 2018 is om 15.00 uur op het buitenterrein van de Performance Factory en is vrij toegankelijk. Aansluitend volgt een rondleiding door Gebouw Zuid. Na de openingshandelingen door Koningin Máxima barst hét Midzomerfestival los, waarbij bezoekers in tropische sferen kennismaken met alles dat de Performance Factory te bieden heeft. 

Geen onbekende
Hare Majesteit Koningin Máxima voltrok eerder de officiële openingshandelingen op een event georganiseerd door Event Creators. Bij de opening van Unipro zorgde Koningin Maxima voor groene rook!